Ruilen en Retourneren

Bij Baby-Dump bieden we de mogelijkheid een artikel binnen 14 dagen na ontvangst te retourneren.* U zult diverse redenen kunnen hebben voor retour zenden van uw artikel. Voor een goede afwikkeling vragen we u het onderstaande retourformulier zo compleet mogelijk in te vullen, en de zending af te leveren bij een postkantoor bij jou in de buurt.

 1. Download één van onderstaande pdf formulieren en print deze uit.
 2. Vul het formulier zo volledig mogelijk in.
 3. Knip het adresveld (aangegeven met schaar) af en plak deze op de doos.
 4. Graag een kopie van het aankoopbewijs (bijvoorbeeld de aankoopfactuur) bijvoegen in de doos.
 5. Het retourformulier kan samen met de factuur in de doos gestopt worden.
 6. Plak de doos zorgvuldig dicht.
 7. Breng de doos bij een Postkantoor bij u in de buurt en verstuur deze naar het onderstaande adres. Bewaar het kenmerk (barcode) van verzending goed.

 

Annuleren / Ruilen
Indien u een artikel wilt ruilen of de bestelling wilt annuleren, kan dit altijd binnen 14 dagen na aflevering van uw bestelling.* De termijn van 14 dagen gaat in op de dag, na aflevering van uw bestelling. Bestaat uw bestelling uit meerdere deelleveringen dan gaat de termijn van 14 dagen pas in na levering van het laatste product. Binnen deze termijn dient u ons hierover op de hoogte te stellen. Wanneer u de gehele  bestelling wilt annuleren zal het volledige aankoopbedrag inclusief de verzendkosten van de heenzending van de bestelling door ons binnen 14 dagen teruggestort worden op het rekeningnummer waarmee u de bestelling betaald heeft. Deze termijn start op het moment dat u aangeeft dat u de bestelling annuleert. Tevens is het mogelijk om binnen 14 dagen na aankoop uw bestelling te retourneren of te ruilen in één van onze winkels.

>> Download retourformulier Baby-Dump

Je kunt ook gebruik maken van het Europese modelformulier voor herroeping.

>> Download Europees modelformulier

Beschadigd / incompleet geleverd

Heeft u een beschadigd/verkeerd artikel ontvangen of is het artikel incompleet geleverd dan kunt u dit binnen 14 dagen kosteloos retourneren. Artikelen die bezorgd zijn met de Baby-Dump bezorgservice kunnen doorgaans niet per post retour gestuurd worden, wij vragen u in dit geval contact op te nemen met onze klantenservice via vragen@baby-dump.be of telefoon +32 (0)15 – 280 120.

Verwerkingsproces retournering

Op het moment dat u het artikel retour stuurt, duurt het altijd even voordat deze door ons in ontvangst genomen kan worden. Normaliter duurt het 2-3 werkdagen voordat het pakket door BPost wordt afgeleverd. Zodra het pakket bij ons is afgeleverd, wordt deze uiteraard zo spoedig mogelijk verwerkt. Ons streven is om dit af te handelen binnen 1-3 werkdagen, mits het artikel voorradig is. Bij annulering ontvangt u zo snel mogelijk en uiterlijk met 14 dagen na ontbinding het aankoopbedrag inclusief de verzendkosten van de heenzending retour, mits het de complete bestelling betreft.

Teleurstellende zwangerschap
Bij een teleurstellende zwangerschap kunt u de ongebruikte artikelen retourneren naar Baby-Dump. Na ontvangst van de artikelen ontvangt u van ons het volledige aankoopbedrag terug. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Retouradres:
Babydump B.V.B.A.
t.a.v. retouren
Nora Tilleylaan 36
2800 Mechelen

*Voorwaarden

 • Artikelen mogen enkel binnen 14 dagen na ontvangst retour gestuurd worden. De termijn van 14 dagen gaat in op de dag dat u het laatste artikel van uw bestelling heeft ontvangen. Nadat u op duidelijke wijze (bijvoorbeeld e-mail, schriftelijk, fax of per post) heeft aangegeven te willen ruilen / retourneren heeft u nog 14 dagen om het artikel te retourneren. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.
 • Voedingsartikelen waarvan de verzegeling is verbroken kunnen in verband met hygiëne niet retour gestuurd worden.
 • Stuur de artikelen compleet (inclusief alle toebehorende items bij het artikel) retour in de originele staat en in de originele verpakking. Bij beschadigde of incomplete artikelen zijn wij genoodzaakt om kosten in rekening te brengen. Daarom adviseren wij u om te allen tijde de geleverde toebehoren te bewaren.
 • De terugbetaling wordt uitgevoerd op hetzelfde rekeningnummer waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk met een andere betaalmethode heeft ingestemd. Voor de terugbetaling worden geen kosten in rekening gebracht.
 • Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de artikelen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.
 • Indien u een artikel retour stuurt vanuit Nederland kan dit enkel met PostNL of standaardpost (geen koeriersdiensten).
 • De directe kosten voor het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.
sluiten

Baby-Dump maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.