Ruilen en Retourneren

Bij Babydump kunt u een artikel binnen 14 dagen na ontvangst gratis ruilen of retourneren*. Hier vindt u antwoord op al uw vragen rondom de voorwaarden en kunt u de retourzending aanmelden.

 1. Download ons retourformulier en print deze uit.
 2. Vul het formulier zo volledig mogelijk in.
 3. Graag het retourformulier en een kopie van het aankoopbewijs (bijvoorbeeld de aankoopfactuur) bijvoegen in de doos.
 4. Plak de doos zorgvuldig dicht.
 5. Meld uw pakket aan bij DPD.
 6. Na het aanmelden ontvangt u een email vanuit DPD met de verzendinstructies en het verzendlabel. Bewaar deze email met de retourzending goed.
 7. Plak het verzendlabel die bij het aanmelden bij DPD hebt gekregen op de doos.
 8. Breng het pakket naar een DPD Pickup Parcelshop.

 

Download het retourformulier

 

Meld uw zending aan bij DPD

 

Annuleren / Ruilen

Indien u een artikel wilt ruilen of de bestelling wilt annuleren, kan dit altijd binnen 14 dagen na aflevering van de bestelling. Bestaat de bestelling uit meerdere deelleveringen dan gaat de termijn van 14 dagen pas in na levering van het laatste product. Binnen dit termijn van 14 dagen dient u op zijn minst bij Babydump te melden dat u één of meerdere producten wilt retourneren. Na deze melding moet het product binnen 14 dagen retour gestuurd worden.
Tevens is het mogelijk om binnen 14 dagen na aankoop uw bestelling te retourneren of te ruilen in één van onze winkels. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

>> Download retourformulier Babydump

U kunt ook gebruik maken van het Europese modelformulier voor herroeping.

>> Download Europees modelformulier

Beschadigd / incompleet geleverd

Heeft u een beschadigd/verkeerd artikel ontvangen of is het artikel incompleet geleverd dan kunt u dit binnen 14 dagen na ontvangst kosteloos retourneren met het retourformulier. Indien de retourzending buiten de 14 dagen valt graag contact opnemen met de klantenservice.
Wanneer u een incompleet artikel ontvangen heeft, ontvangt u binnen enkele dagen na ontvangst van de retourzending het juiste artikel. Artikelen die bezorgd zijn met de Babydump bezorgservice kunnen doorgaans niet per post retour gestuurd worden, wij vragen u in dit geval contact op te nemen met onze klantenservice via vragen@baby-dump.be of telefoon +32 (0)15 – 280 120.

Verwerkingsproces retournering

Op het moment dat u het artikel retour stuurt, duurt het altijd even voordat deze door ons in ontvangst genomen kan worden. Normaliter duurt het 2-3 werkdagen voordat het pakket door DPD wordt afgeleverd. Zodra het pakket bij ons is afgeleverd, wordt deze uiteraard zo spoedig mogelijk verwerkt. Ons streven is om dit af te handelen binnen 1-3 werkdagen. Bij annulering ontvangt u zo snel mogelijk en uiterlijk met 14 dagen na ontvangst het aankoopbedrag inclusief de verzendkosten van de heenzending retour, mits het de complete bestelling betreft.

Teleurstellende zwangerschap
Bij een teleurstellende zwangerschap kunt u de ongebruikte artikelen retourneren naar Babydump. Na ontvangst van de artikelen ontvangt u van ons het volledige aankoopbedrag terug. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

*Voorwaarden

 • Artikelen mogen enkel binnen 14 dagen na ontvangst retour gestuurd worden. De termijn van 14 dagen gaat in op de dag dat u het laatste artikel van uw bestelling heeft ontvangen. Nadat u op duidelijke wijze (bijvoorbeeld e-mail, schriftelijk of per post) heeft aangegeven te willen ruilen / retourneren heeft u nog 14 dagen om het artikel te retourneren. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.
 • Voedingsartikelen waarvan de verzegeling na de levering is verbroken kunnen in verband met hygiëne niet retour gestuurd worden.
 • Stuur de artikelen compleet (inclusief alle toebehorende items bij het artikel) retour in de originele staat en in de originele verpakking. Bij beschadigde of incomplete artikelen zijn wij genoodzaakt om kosten in rekening te brengen. Daarom adviseren wij u om te allen tijde de geleverde toebehoren te bewaren.
 • De terugbetaling wordt uitgevoerd op hetzelfde rekeningnummer waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk met een andere betaalmethode heeft ingestemd. Voor de terugbetaling worden geen kosten in rekening gebracht.
 • Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de artikelen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.
sluiten

Baby-Dump maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.